Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

ANDEREN VERTELLEN HET VERHAAL

De projecten van Ruimte voor de Rivier leveren boeiende verhalen op. Die vertellen we niet alleen zélf maar samen met bewoners van het rivierengebied. Zij hebben dagelijks te maken met de schoonheid, tragiek en uitdagingen van onze rivieren.

Nieuwe krib laat de Waal stromen

Ruim 450 kribben in de Waal tussen Nijmegen en Gorinchem zijn met een meter verlaagd. Bijna veertig zijn zelfs geheel verdwenen en vervangen door langsdammen. 'Betekent dit het einde van de rivierkrib?' Vraagt onze rivierjutter Emmie Nujien zich af.
Naar haar verhaal op Tumblr
waterjuffers

Sunday at the beach

Waterjuffer José Iping overdenkt -zittend aan de Waal- de romantiek van het water. Het leidt zelfs bijna tot een carrièreswitch!
Beluister het fragment

Uitstapje naar de Schelle dit najaar

Rivierjutter Henk Tuinman trekt wekelijks langs verschillende projecten van Ruimte voor de Rivier aan de Ijssel. Dat levert prachtige foto's en verhalen op.
Bekijk het verslag en de foto's

Mooi fotoverslag van de werkzaamheden bij Deventer

Erwin Zijlstra fotografeerde ontploffende bommen, pure ontspanning en de werkzaamheden van de afgelopen twee jaar bij Deventer.
Bekijk de foto's

Ri4daagse

Heerlijk struinen langs de uiterwaarden van de Waal. Waterjuffers José Iping en Karin Swanenberg liepen met veel plezier mee met de Ri4daagse.
Lees hier hun blog

Ruimte voor de Rivier Zwolle

Arjo Kleinhuis: "Een fors deel van de nevengeul bij Deventer is klaar. Er dobberen eendjes in. Het water is helder en de spoorbrug heeft platvoeten gekregen."
Bekijk de foto's

Bodemverkenning bij het eiland Veur Lent bij Nijmegen

Rivierjutter Jeroen Boland testte de bodem bij Lent samen met het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Op de Facebookpagina van de Rivierjutters staat het fotoverslag.
Bekijk de foto's

Helden van de Waal

Rivierjutter José Iping maakte portretserie Helden van de Waal voor haar opleiding aan de fotovakschool.
Bekijk de foto's

RIVIERJUTTERS

De projecten van Ruimte voor de Rivier leveren mooie verhalen op. Die vertellen we niet alleen zélf maar samen met onze Rivierjutters: lokale, vrijwillige reporters en fotografen met een passie voor de rivier en het rivierenlandschap.

Een community van nieuwsgierige, betrokken mensen die altijd op zoek zijn naar opmerkelijke en ontroerende verhalen of beelden over de impact van Ruimte voor de Rivier.
Via Twitter, Tumblr en de Facebook-groep 'De Rivierjutters' houden zij hun volgers op de hoogte.

De Rivierjutters delen hun foto’s en verhalen over de impact van de rivier en hun bezoeken aan de projecten via diverse social media-kanalen. Daarvoor gebruiken ze de hashtag #ruimtevdrivier.

Meedoen?
Ken of ben jij een lokale correspondent, die het leuk vindt om in geuren en kleuren rivierverhalen of beelden vast weet te leggen? Meld je dan aan als Rivierjutter! Stuur ons een mail voor meer informatie: 

Stuur ons een mail voor meer informatie:
info@ruimtevoorderivier.nl, o.v.v. ‘Rivierjutters’.