Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS JULI 2015

Brochure samenwerken aan maatwerk een slimme combinatie van proces en inhoud 2015

Vernieuwde brochure: Samenwerken aan maatwerk

De brochure ‘Samenwerken aan maatwerk: Een slimme combinatie van proces en inhoud’ is bijgewerkt in zowel het Nederlands als in het Engels.

» Bekijk de brochures op ISSUU

Nieuwe IJsseldijk bij Zwolle

Nieuwe IJsseldijk bij Zwolle is klaar

De nieuw gebouwde dijk langs de IJssel bij Spoolde, ter hoogte van Westenholte, is primair verklaard. Dit betekent dat de dijk voldoende sterk is en voldoet aan de waterveiligheidseisen. De aanleg van de dijk is onderdeel van Ruimte voor de Rivier Zwolle. » Lees het hele bericht

Fotowedstrijd Kiek Ons Water

Kiek! Ons Water

Maak een mooie, ludieke of intrigerende water-foto en mail die naar redactie@onswater.nl Laat je inspireren door de drie centrale thema’s van Ons Water: waterveiligheid, voldoende water en schoon water. De winnaar krijgt de foto uitvergroot op Plexiglas en er worden 10 Ons Water-pakketten onder alle deelnemers verloot.

» Lees meer over Kiek ons water

Recreatiekaart IJsseloevers Ruimte voor de Rivier Deventer

Nieuwe recreatiekaart IJsseloever

De werkzaamheden pal voor en na de historische binnenstad van Deventer naderen hun einde. Download de nieuwe recreatiekaart voor de IJsseloevers van Ruimte voor de Rivier Deventer.

 

 

» Download de recreatiekaart

Big Jump voor schoner water

Big Jump voor schoner water

Op zondag 12 juli, klokslag 15.00 uur, springen in heel Europa tienduizenden mensen in het water. Met Big Jump vragen ze aandacht voor het belang van schoon water voor mens en natuur. Ook in Nederland kun je meedoen. » Meedoen aan Big Jump

Nevengeul

Namen voor Ruimte voor de Waal

De nieuwe namen voor het gebied van Ruimte voor de Waal zijn bekend. Uit de 944 inzendingen die binnenkwamen voor de prijsvraag koos de jury, de namen ‘Spiegelwaal’ voor de Nevengeul en ‘De Lentloper’ voor de ‘promenadebrug’.


Nevengeul

Namen voor de Nevengeul en Promenadebrug

Donderdag 9 juli worden de namen bekend gemaakt voor de Nevengeul en de Promenadebrug bij Nijmegen voor het project Ruimte voor de Waal.


geotextiel

Uniek in de wereld: Aanbrengen geotextiel bij dijkverbetering

Op woensdag 8 juli past Waterschap Rivierenland voor het eerst Verticaal Zanddicht Geotextiel toe bij een dijkverbetering. Deze innovatie wordt aangebracht in de dijk tussen Hagestein en Opheusden.

» Bekijk de animatie over Geotextiel

Ons Water

Spelen met water tijdens de zomervakantie

Regio noord is al met zomervakantie, het midden van het land gaat eind deze week. Voor tips over spelen met water en wat er in je buurt te doen is ga je naar de website van Ons Water.

» Naar website Ons Water

Bring in the Dutch

Water you thinking? Bring in the Dutch

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli was de Tour de France in Nederland. De stad Utrecht was zaterdag het decor van Le Grand Départ en zondag voerde de 2e etappe van Utrecht naar Zeeland, met de finish op de Oosterscheldekering.

» Informatie over Rijkswaterstaat en de Tour