Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS JULI 2014

Drijvend informatiecentrum open voor bezoekers

Drijvend informatiecentrum voor bezoekers in Deventer

Nieuwsgierig welke maatregelen we langs de IJssel uitvoeren om droge voeten te houden? Breng dan een bezoek aan het drijvend informatiecentrum Ruimte voor de Rivier te Deventer. Na afloop kunt u vanaf het terras genieten van de bedrijvigheid in de jachthaven. Het informatiecentrum is vanaf 19 juli elk weekend geopend.

Met de uitvoering van het Rijkswaterstaatprogramma Ruimte voor de Rivier houden we de voeten in het rivierengebied droog. Zeven maatregelen langs de IJssel worden door het Waterschap Groot Salland en het Waterschap Vallei en Veluwe gerealiseerd. Dit is een behoorlijke ingreep langs onze prachtige IJssel met impact op gebruikers en bewoners in de omgeving. In het informatiecentrum hoort u wat dit betekent voor de agrariër, bewoner, ecoloog, uitvoerder en bestuurder. U kunt luisteren naar hun persoonlijke verhaal of één van de IJsselclips bekijken.
Multifunctioneel

Het drijvend informatiecentrum is multifunctioneel. Naast bestaande informatie wordt het gebouw nu en in de toekomst ingezet voor voorlichting aan scholen, open dagen, informatieavonden en groepsexcursies. Het is tevens het clubgebouw van Jachthaven Deventer, met daarin gevestigd Grand café Windkracht 7. Vrijwilligers van de watersporters zijn gastheer.
Locatie en openingstijden

Het informatiecentrum is elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. In de maanden juli, augustus en september zijn de bezoekers eveneens welkom op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Groepen van minimaal 10 tot circa 20-25 personen kunnen zich aanmelden via info@wgs.nl.

Het drijvend informatiecentrum is gevestigd in het nieuwe havencomplex in de Zandweerdplas aan de Rembrandtkade 195 te Deventer. Telefonisch te bereiken op het nummer 0570-619635.