Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS JUNI 2015

Foto Kogge Stokvis en Stadsmest

Scheepswrak gevonden bij graven geul Ruimte voor de Rivier Deventer

Bij graafwerkzaamheden aan de geul tegenover de stad Deventer zijn fragmenten gevonden van een schip dat naar verwachting rond 1500 is gebouwd. De resten bevinden zich onder water en worden op dit moment geborgen.


EPSA

Ruimte voor de Rivier ontvangt Best Practice Certificaat EPSA

EPSA is het platform van de meest innovatieve en efficiënte uitvoeringen binnen de publieke sector in Europa.

» Lees meer over EPSA

Droge Voeten Run door Ruimte voor de Rivier Zwolle

Droge voeten run door Ruimte voor de Rivier Zwolle

Op zaterdag 26 september wordt voor de vierde keer in successie de DrogeVoeten Run gehouden. Net als voorgaande jaren is de run ‘voor iedereen’ en staan lol en plezier voorop. De DrogeVoeten Run vindt plaats in het projectgebied van Ruimte voor de Rivier Zwolle. » Inschrijven voor droge voeten run

Biesboschmuseum

Opening Biesbosch Museumeiland zaterdag 27 juni

Vanaf zaterdag 27 juni is het Biesbosch Museumeiland weer geopend voor het publiek. In het vernieuwde museum is ook een expositie over Ruimte voor de Rivier.

» Naar de website

Dijkteruglegging Lent

Dijkteruglegging Lent in de nieuwste editie van IMagine

De nieuwste editie van IenM's digitale relatiemagazine IMagine zoomt in op de dijkverlegging bij Lent. Die ingreep is nodig om pieken in de watertoevoer van de Waal te kunnen bergen, tegelijkertijd verrijst hier een uniek park. » Lees het artikel

Opening verlengde Waalbrug

Verlengde Waalbrug in gebruik genomen

Vanochtend is een belangrijke mijlpaal bereikt in het project Ruimte voor de Waal. Joke Cuperus, HID van Rijkswaterstaat en Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen namen officieel de Verlengde Waalbrug in gebruik. 

» Lees het persbericht

Rivierjutterdag

Rivierjutterdag op woensdag 17 juni

Woensdag 17 juni is het Rivierjutterdag. Rivierjutters zijn lokale, vrijwillige reporters en fotografen met een passie voor de rivier en het rivierenlandschap. Ken of ben jij een lokale correspondent, die het leuk vindt om in geuren en kleuren rivierverhalen of beelden vast weet te leggen? Meld je dan aan als Rivierjutter!

» Lees meer over Rivierjutters

Verlengde Waalbrug

Ruimte voor de Waal wint Nederlandse Bouwpluim

Ruimte voor de Waal heeft de Bouwpluim 2015 gewonnen in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw. De Bouwpluim wordt iedere twee jaar toegekend aan bouwprojecten waarbij op vernieuwende wijze wordt samengewerkt tussen opdrachtgever en aannemer en die daardoor een voorbeeld zijn voor andere bouwprojecten.

» Lees meer over de bouwpluim

Battle of the beach

Battle of the beach op dinsdag 16 juni

Op dinsdag 16 juni strijden ruim 300 basisschoolscholieren uit groepen 5, 6 en 7 om de Battle of the Beach trofee. Wie maakt het sterkste zandkasteel dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed? Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen de kinderen een gastles van Ons Water.

» Lees meer over Battle of the Beach

Logo Dag van de Bouw

Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni

Altijd al eens een ontpoldering, dijkverlegging, waterberging of hoogwatergeul wilen bekijken? Kom zaterdag 13 juni dan langs bij de Dag van de Bouw! » Informatie over Dag van de Bouw