Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS MEI 2015

Triptiek gemaakt van wilgen

Donderdag 29 mei is het tweede kunstwerk onthuld dat gemaakt is van de wilgen die moesten wijken voor het project Ruimte voor de Rivier Deventer. Jan Oggel van Waterschap Groot Salland en Victor Doorn boden het kunstwerk aan aan de Protestantse Kerkgemeenschap in Deventer.  De Daventriptiek – een drieluik- is  vrij te bezichten in de Lebuïnuskerk te Deventer. 


Nieuwe flyer voor recreatievaart langs de Waal

Heeft u binnenkort vaarplannen op de Waal? Om de doorstroming van de Waal te verbeteren verlaagt Rijkswaterstaat kribben langs de Waal en worden langsdammen aangelegd. Ga in het belang van uw veiligheid goed voorbereid het water op. In de flyer vindt u richtlijnen en tips.

» Download de flyer recreatievaart

Webinar Rivierjutters

In samenwerking met Neerlands Diep organiseerden we een webinar over de Rivierjutters. Kijk hem hier nog eens terug.

» Bekijk het webinar

Deltaviewer

De Deltaviewer visualiseert in een interactieve presentatie hoe Nederland in het verleden, heden én toekomst met het water worstelt en omgaat. Vraag de presentatie aan voor uw organisatie.

» Vraag de Deltaviewer aan

geoweek logo

Geoweek

In de week van 18 t/m 22 mei 2015 maken leerlingen in hun eigen omgeving kennis met de praktijk van geo, zoals bodem en water. Bedrijven, wetenschappers en overheden zetten hun deuren open, geven een gastles in de klas of organiseren een veldwerk op locatie.

» Lees over de geoweek

inzaaien dijk Ruimte voor de rivier Zwolle

Meer dan 50.000 liter graszaad voor inzaaien nieuw dijk Zwolle

Binnen het project Ruimte voor de Rivier Zwolle is gestart met het inzaaien van de nieuwe dijk langs de IJssel bij Zwolle. In totaal gaat het om 50.000 tot 55.000 liter water, gemengd met graszaad en meststoffen, dat met een soort brandspuit over de dijk wordt gespoten. Op deze manier wordt een afstand tot 40 meter overbrugd en kan van onderaf het hele talud van de dijk worden ingezaaid. Deze grote zaaiklus wordt uitgevoerd vanwege de Dijkverlegging Westenholte, één van de twee deelprojecten van Ruimte voor de Rivier Zwolle. Hiermee wordt de huidige dijk zo’n 300 meter landinwaarts verlegd om de IJssel meer ruimte te geven om bij hoge waterstanden het water af te voeren richting IJsselmeer.

» Lees het hele bericht