Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS APRIL 2017

20 mei: dag van de bouw

Zaterdag 20 mei is het zover: de Dag van de Bouw 2017! Na het grote succes van vorig jaar, stelt Ruimte voor de Rivier IJsseldelta ook dit jaar graag hun bouwhekken voor één dag open voor publiek. Om geïnteresseerden een kijkje achter de schermen te geven en te laten zien waar de mensen van project IJsseldelta allemaal mee bezig zijn.

» Lees hier voor meer informatie

Lessons Learned Communicatie

Katja Torbijn schreef een blog over de lessons learned over de communicatieaanpak Ruimte voor de Rivier. Jade Wissink, afgelopen jaar als hoofd communicatie verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatiestrategie van Ruimte voor de Rivier, onderzocht samen met Cathelijne Janssen welke lessen er zijn te trekken uit de gevoerde strategie: programmacommunicatie met ruimte voor alle projectpartners.

» lees hier de blog van Katja Torbijn

Project Munnikenland officieel overgedragen aan beheerders gebied

30 maart is Munnikenland overgedragen aan de partijen die het gebied gaan beheren: Staatsbosheer, Waterschap Rivierenland, Slot Loevestein, gemeente Zaltbommel, RWS-ON, RWS-ZNW en Dunea. Met een officieel tekenmoment op Slot Loevestein werd het heringerichte gebied door de beheerders geaccepteerd en overgenomen.

31 mei: feestelijke oplevering Millingerwaard

Die dag wordt er een opening in de dam gemaakt waardoor de Waal vrij de Millingerwaard in gaat stromen. Een mijlpaal in het herinrichtingsproject waarbij waterveiligheid en natuurontwikkeling hand in hand gaan. De Millingerwaard is 420 hectare groot en onderdeel van het Natura 2000-gebied de Gelderse Poort. Begin jaren negentig werd de grond hier nog overwegend voor landbouw gebruikt en vond er op kleinere schaal klei- en zandwinning plaats. Nu is het een voorbeeldgebied waarin de maatregelen die beschermen tegen hoogwater, ook dynamische riviernatuur opleveren en verdwenen stroomdalsoorten aantrekken.