Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS APRIL 2015

Week van ons water West Brabant

Week van het water in West-Brabant

In diverse plaatsen in Brabant kun je van 17 tot en met 24 april kennis maken met water. Water is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Tijdens de Week van ons water kan iedereen zien en ervaren dat water niet vanzelfsprekend is. Zo staan er foto-exposities, rioolwandelingen, en rondvaarten op het programma. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven.

» Lees over de week van ons water

wakkere dijk munnikenland

Afscheid van oude Deltadijk Wakkere Dijk in werking

Op donderdag 9 april 2015 hielpen wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel en heemraad Cruijsen van Waterschap Rivierenland aannemerscombinatie Van Oord-GMB met het afgraven van de huidige Deltadijk in het Munnikenland.

» Download het persbericht

Veiligheidsdag Almere

Nationale veiligheidsdag

Spectaculaire reddingsacties, arrestaties en andere demonstraties door politie, brandweer en militairen. 11 april tussen 12 en 17 uur in het centrum van Almere demonstreren de hulpdiensten hun specialiteiten.

» Lees over de veiligheidsdag

graafwerkzaamheden aan de dijk voor ontpoldering Noordwaard

Noordwaard klaar voor ontpoldering

Op woensdag 1 april 2015 gaven Directeur Generaal Jan Hendrik Dronkers van Rijkswaterstaat en René Cruijsen, Heemraad van Waterschap Rivierenland het startsein voor de daadwerkelijke ontpoldering van de Noordwaard. Met het afgraven van de primaire kering langs de Nieuwe Merwede, treedt de laatste fase in van één van de grootste projecten van het Programma Ruimte voor de Rivier.

» Lees het persbericht