Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS MAART 2016

Rivierpark Nijmegen tweede paasdag officieel geopend

Op de tweede Paasdag hebben vele Nijmegenaren en andere belangstellenden, (na een bouwperiode van drie jaar) de opening van de Rivierpark Nijmegen bijgewoond. Verspreid over de middag kwamen duizenden mensen kennismaken met het nieuwe stukje Nijmegen aan de Waal.


Nederland, Waal nabij Tiel, 23 maart 2016. Kribverlaging en Langsdammen. Ingebruikneming dubbele vaargeul. Jan Hendrik Dronkers drukt op een knop en het bord op de pier klapt om. Invaren toegestaan. Ruimte voor de Rivier. Foto: Werry Crone

Nieuwe langsdam en kribben officieel opgeleverd

Rijkswaterstaat heeft op 23 maart 462 verlaagde kribben en een 10 kilometer lange langsdam in de Waal opgeleverd.  Hierdoor wordt extreem hoogwater sneller afgevoerd naar zee. Dit project draagt bij aan de waterveiligheid van bewoners in het rivierengebied.


Ontdek een nieuw stukje Nijmegen

Op maandag 28 maart (2e paasdag) wordt de opening gevierd van een nieuw stukje Nijmegen aan de Waal: het rivierpark dat de afgelopen drie jaar is ontstaan als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprgramma Ruimte voor de Rivier. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kom ook!

» Meer informatie