Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS DECEMBER 2015

Luchtfoto langsdammen in de waal tussen Ophemert en Wamel

Ook kribverlaging Waal en aanleg Langsdammen in 2015 klaar!

In het kader van Ruimte voor de Rivier zijn de kribben in Waal verlaagd en tussen Ophemert en Wamel langsdammen gerealiseerd. Uitvoerende aannemerscombinatie Van den Herik - Boskalis heeft een verzoek tot aanvaarding van het werk bij Rijkswaterstaat ingediend.

» Lees verder

Longread 7 is uit

Programma Ruimte voor de rivier nadert de voltooiing. straks zijn de projecten opgeleverd, de lintjes doorgeknipt en start een nieuwe fase: de heringerichte gebieden moeten worden beheerd en onderhouden. Hoe krijgt zo'n overgang gestalte? Alles daarover in deze longread 7.

» Naar de longread

Wegwerker bezig met aanleg weg naar Munnikenland

Winterexcursie in projectgebied Munnikenland

Ruimte voor de Rivierproject Munnikenland is momenteel nog volop in uitvoering. Op donderdag 17 december organiseren Waterschap Rivierenland en aannemerscombinatie Van Oord-GMB een winterexcursie door het projectgebied. Een unieke kans om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken!

» Meer informatie

Duim op voor Ruimte vd Waal!

Minister Schultz van Haegen en burgemeester Bruls van Nijmegen haalden vandaag een levensgrote duim uit een dijk als symbool voor het feit dat de Waal bij Nijmegen meer ruimte heeft gekregen. Hierdoor daalt de waterstand bij hoogwater met 34 cm. Het project Ruimte voor de Waal is een van de grootste waterveiligheidsprojecten van Rijkswaterstaat.


'Levende Rivier'

Ruben Smit - de maker van 'De nieuwe Wildernis'-  is in het afgelopen jaar in een kano dwars door de Nederlandse rivieren gevaren en maakte de prachtige documentaire 'Levende Rivier'. Hij trok ook aan diverse Ruimte vd Rivier projecten voorbij. Te zien op 18 december op NPO 2 om 21: 10 uur.

» Bekijk de trailer