Spring direct naar de hoofdnavigatie, de zoekfunctie of de inhoud

LAATSTE NIEUWS JANUARI 2016

volkerak zoommer

Grootste waterberging van NL is klaar

Vandaag opende minister Schultz de waterberging Volkerak-Zoommeer. Deze kan worden ingezet als opvang van overtollig rivierwater bij stormvloed of bij een hoge waterstand van rivieren. Zo worden extreme hoogwaterstanden verlaagd en wordt het omliggende gebied beter beschermd tegen een overstroming.

» Meer informatie

100 jaar watersnood, 100 jaar droge voeten

 Het is precies 100 jaar geleden dat de watersnoodramp duizenden mensen langs de kusten van de toenmalige Zuiderzee trof. Veel huizen spoelden weg en complete veestapels verdwenen. Er vielen 19 slachtoffers. De komende week herdenken we deze watersnoodramp. Twitter mee met #zohoog.

» Bekijk de vele herdenkingsactiviteiten

Hoogwaterveiligheidsdoelstelling Munnikenland behaald

De hoogwaterveiligheidsdoelstelling voor Ruimte voor de Rivierproject Munnikenland, het verlagen van de waterstand in de Waal met 11 centimeter, is behaald. Om deze doelstelling volgens planning eind 2015 te bereiken is er door aannemerscombinatie Van Oord-GMB en Waterschap Rivierenland hard gewerkt. En met resultaat: op vrijdag 18 december 2015 heeft Waterschap Rivierenland officieel aan Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier bekend gemaakt dat de doelstelling is behaald.

» Lees verder

Een veilig nieuw jaar!

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Ook in 2016 blijven wij werken aan waterveiligheid en maken we ruimte voor de rivier op verschillende plaatsen in Nederland. Houd deze site in de gaten voor een overzicht van komende oplevermomenten en mijlpalen.