Beeldbank

De beeldbank van Ruimte voor de Rivier maakt onderdeel uit van het beeldarchief Rijkswaterstaat. Het is eveneens hét beeldarchief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het archief bevat duizenden foto’s, film- en videofragmenten van Rijkswaterstaat brede onderwerpen zoals kunstwerken, waterbeheer en werk in uitvoering. De collectie is gegroeid vanuit fotoregistraties van bouwkundige processen tot het huidige Rijkswaterstaat brede aanbod, waaronder dat van Ruimte voor de Rivier.

Beeldbank iconBeeldbank van Ruimte voor de Rivier

Welke beelden kan ik hier vinden?

In de beeldbank van Ruimte voor de Rivier treft u vooral specifieke beelden over de ruim 30 projecten binnen het programma. Momentopnames uit de hoogwaterperiodes in 1995 en animaties met de toekomstige beelden van hoe onze projectgebieden er na 2015 uit komen te zien, zijn ook in onze beeldbank terug te vinden.

Zijn er kosten aan verbonden?

Het beeldarchief is een cultureel erfgoed dat toegankelijk is voor iedereen. De beelden van Ruimte voor de Rivier zijn daarom gratis te downloaden.

Er kunnen wel kosten verbonden zijn aan het bestellen van een dvd met digitaal film- en fotomateriaal, en bij het nabestellen van analoog fotomateriaal uit het Rijkswaterstaat brede archief.

Wijze van bronvermelding

Bij het gebruik van beeldmateriaal is een bronvermelding altijd verplicht. Voor beelden waar geen duidelijke bron genoemd staat, kan worden volstaan met 'Ruimte voor de Rivier' of onze website 'www.ruimtevoorderivier.nl'